• Post category:Saveti

ZLOUPOTREBA KURIRA BRZIH POŠTI NA TERENU

Cenovnici za brze pošte AKS / BEX / Dexpress i reklamacije za oštećenu robu u transportu

Poštovani,

s obzirom da smo od nekih kupaca dobili informacije da pojedini kuriri nekih kurirskih službi naplaćuju transport pošiljki po svojoj volji ( za svoj džep ), u nastavku vam šaljemo cenovnike brzih pošti sa kojima  imamo ugovore, a po kojima se i vama naplaćuje isporuka poručene robe.
 AKSBEXDexpress
Paket do 10 kg132,00 RSD220,00 RSD120,00 RSD
Paket do 20 kg216,00 RSD300,00 RSD204,00 RSD
Paket do 30 kg480,00 RSD500,00 RSD336,00 RSD
Paket do 40 kg480,00 RSD500,00 RSD468,00 RSD
Paket do 50 kg 500,00 RSD600,00 RSD
NAPOMENA 1: 
Cena za uslugu povrata novca – otkup se plaća dodatno i iznosi 60,00 RSD za vrednost do 20.000,00 RSD, a 120,00 RSD za vrednost preko 20.000,00 RSD.
NAPOMENA 2: 
Sve cene su izražene sa PDV- om.

U prilogu vam šaljemo i slike nalepnica na kojima se tačno vidi koliko novaca je potrebno da platite svom kuriru za isporučeni paket. Svaki paket mora na sebi imati jednu od ovih nalepnici (u zavisnosti koja je kurirska služba) i nikad nije pisana rukom na listićima iz bloka.

Ukoliko se desi da vam kurir traži da platite više novca nego što je naznačeno, preporučujemo da nam se odmah javite kako bismo intervenisali kod njihovih šefova i sprečili zloupotrebu.

Pravilnik o reklamaciji oštećenog paketa (robe) u transportu

U slučaju oštećenja paketa (robe) u transportu preko neke od kurirskih službi, molimo vas da postupite prema sledećem uputstvu.

Ukoliko je sam paket fizički oštećen, bilo bi dobro da na licu mesta pred kurirom otvorite paket i proverite da li je kojim slučajem oštećena raba unutar paketa. Ako se ispostavi da je oštećena,  uslikajte je,  kako bismo imali nepobitan dokaz o oštećenju. U slučaju da se kurir protivi navedenom, pozovite na neki od naših telefonskih brojeva, a mi ćemo odmah kontaktirati reklamacije u centralama kurirskih službi.

Nakon što utvrdite da je roba oštećena, neophodno je da vam kurir popuni i da Zapisnik o oštećenju robe, jer je zapisnik jedini validan dokument prema kom možemo da potražujemo refundaciju novca za oštećenu robu od kurirskih službi. Vi nama dostavite Zapisnik o oštećenju robe i mi ćemo vam nadoknaditi štetu, tj. poslati drugu robu.

Sva roba koja izlazi iz našeg magacina je uredno i propisno spakovana u odgovarajuće pakete, a paketi su obeleženi odgovarajućim nalepnicama (lomljivo, ulje u paketima ) kako bi se sa paketima dalje, u centrima kurirskih službi, pravilno postupalo i kako bi pošiljka do vas stigla u ispravnom stanju.

Za bilo kakva pitanja nam se slobodno obratite.

Vaš Moto Bike