Prvi put u Srbiji – TOMOSIJADA

Ako ste zaljubiljenik u Tomos i pratite dešavanja na temu ovih legendarnih motocikala, sigurno ste već čuli da organizujemo prvu Tomosijadu u Srbiji.

Razlog zašto smo se baš mi odlučili na ovaj korak je naša veza sa Tomosom koja je od samog početka snažna, a održava se i dan danas zahvaljujući svima vama koji ove motocikle još uvek sređujete, vozite, ili čuvate kao deo retro kolekcije.

Kao neko ko godinama prodaje delove za Tomos, imali smo priliku da upoznamo puno vozača i strastvenih ljubitelja, kako kod nas, tako i u regionu. Cenimo vaš trud da kompletirate primerak koji imate, jer smo i mi jednako uporni kada pronađemo model koji je dobro očuvan, a nedostaje mu još malo da bude kao nov. Ponekad je sređivanje Tomosa i nabavka delova prava avantura, i sjajan je osećaj kad u tome uspete, pa još i sredite papire i registraciju.

Ovih dana smo, inspirisani vožnjom koja je pred nama, sređivali neke sjajne modele iz naše kolekcije, jedan od njih je BT 50 iz ’86 gde smo radili servis i zamenu ulja – video o tome imati na našem YT kanalu i možete pogledati ovde. Takođe, potrudili smo se i da za vas obezbedimo neke od informacija kad je u pitanju registracija Tomosa i sređivanje papira, pa smo posetili jedan Tehnički pregled, a šta oni preporučuju možete pogledati u ovom videu.

Upravo zbog svih vas koji još uvek imate Tomosa o kome dobro brinete, koji je u voznom stanju i registrovan, odlučili smo da priredimo jedan ovakav događaj gde ćemo se svi okupiti, upoznati i krenuti u vožnju od 70 km – na jedno pravo nostalgično putovanje kao što smo to činili u mladosti, (ili naši očevi, dede…).

Tomosijada je zakazana za subotu 18. jun. Okupljanje je ispred Moto-Bike firme u 10h, a onda svi zajedno krećemo u 13h kroz Budisavu, Šajkaš, Vilovo, pa prema Gardinovcima do restorana „Na kraj sveta“ gde ćemo napraviti kratku pauzu, a potom krenuti natrag, kroz Kovilj i Budisavu, ka Kaću.

Ako želite da se prijavite, to možete učiniti ovde.

Za sve učesnike pripremili smo poklon dobrodošlice koju će moći da preuzmu odmah po dolasku, na info pultu. Ukoliko imate model Tomosa koji je star 50 ili više godina i niste sigurni da li da se usudite na ovaj izazov, želimo da vas ohrabrimo – organizovali smo i podršku tokom vožnje koja će pratiti kolonu, čak i ako se desi nešto nepredviđeno, ne brinite, nećete ostati na putu.

Evo još jednog dodatnog razloga – organizovali smo i nagradnu igru za 3 najstarija Tomosa za koju se takođe možete prijaviti na info pultu pri dolasku, izvlačenje dobitnika je u 12:30h, pred sam polazak.

Radujemo se unapred i očekujemo sjajnu ekipu ljudi. Uzbuđenje raste što se više ljudi prijavljuje, neke od vas dobro poznajemo, a posebna je čast što ćemo zajedno sklopiti i neka nova prijateljstva i stvoriti zajedničke uspomene.

A onda, što da ne – neka Tomosijada postane naš tradicionalni povod za druženje koji ćemo ponavljati svake godine!