Prodajni program

Kako Tomos polako postaje legenda, tako se ljudi više okreću restauraciji Tomos mopeda. Kako je ovaj model deo naše istorije, mnogi žele da restauracijom Tomosa ožive duh mladosti i prošlosti. Prepoznali smo potrebu tržišta za delovima koji nedostaju i konstantno proširujemo naš prodajni program. Brendovi koje zastupamo sa širokom paletom njihovih proizvoda su: Meteor Piston klipovi, Dellorto karburatori, CKR klipnjače, OMG slavine, Sanren cilindri, CZ lanci, Caber karike, i Trayal gume.

Trend koji je počeo da se širi pre 15ak godina kod nas, skuteri od 50cc i maksi skuteri su najzastupljeniji vid prevoza u urbanim sredinama. Sa razvojem svetskog tržišta, dolaze nam novi modeli i tehnologije koje moramo da pratimo. Naša želja je da izadjemo u susret potrebama naših kupaca i omogućimo im kvalitetno servisiranje njihovih ljubimaca. Zato se ponuda rezervnih delova svake godine proširuje i trenutno obuhvata Mallosi tjuning delove, RMS rezervne delove za sve skutere, Unibat akumulatore, Ariete semeringe vila i ručke, kao i Dellorto karburatore.

San svakog zaljubljenika u motore, kao i naš, jeste da imaju siguran i bezbedan motor dok uživaju u vožnji. Potrudili smo se da obezbedimo renomirane brendove koji imaju najviše sertifikate sigurnosti i kvaliteta materijala. Trudimo se da konstantno širimo paletu proizvoda, a neki od renomiranih brendova koje zastupamo i čiji smo distrubuteri za tržište Srbije su: DENSO svećice, TRW pločice, HIFLO filteri, DID lanci, ARIETE semerinzi vila i ručke, Vicma retrovizori, ATHENA dihtunzi, i Unibat akumulatori.

Kvadovi ili ATV vozila su tip prevoznih sredstava ili radnih mašina koji se od skora razvija na svetskom tržištu. Konstantno se nalazi bolja upotreba tih mašina u svakodnevnom životu i radu. Naravno, tako raste i potreba za održavanjem tih vozila. Trudimo se da pratimo svetske
trendove i verujemo da će ova vozila biti sve više zastupljena na našem tržištu jer imaju mogućnost široke upotrebe, što u radu, u smislu šumarstva i poljoprivrede, što u rekreativnoj vožnji.

Program rezervnih delova za baštenske uredjaje je široko zastupljen u našoj ponudi. S obzirom na to da održavanje zelenih površina zahteva kvalitetnu opremu, delovi koje mi obezbedjujemo u našoj ponudi su isključivo od renomiranih, proverenih proizvodjača. Delovi koje nudimo namenjeni su za trimere, kosačice ili travokosilice, kao i traktore za održavanje zelenih površina. Najprodavaniji delovi iz naše ponude su trimer konci, trimer glave, noževi za kosačice, ulje i rezervni delovi.

Delovi za šumski program su delovi koji moraju da obezbede visok kvalitet i sigurnost na radnom mestu svakog sekača. Ovde je bezbednost bitna jer nepažljivim rukovanjem postoji mogućnost povrede. Delovi ne smeju biti lošeg kvaliteta i od neprovernih dobavljača i iz tog razloga obezbedjujemo delove od renomiranih, proverenih proizvodjača, kao što su: Oregon lanci, Trilink lanci, E&S mačevi, Vallorbe turpije, Meteor Piston klipovi, Hemogum amortizeri, Walbro, Zama i Tillotson karburatori, De Errick membrane i Denso svećice.

Onaj ko voli da provodi vreme na vodi, ima i potrebu za vanbrodskim motorom. Kod nas taj prodajni program nije dovoljno razvijen, te je potraga naših kupaca za tim delovima otežana. Zbog velikog broja proizvodjača i modela motora koji oni nude, mi nismo u mogućnosti da obezbedimo tako širok asortiman delova. Najveću ponudu delova imamo za Tomos pente. Nažalost, zbog rigoroznih EU zakona o zagadjenju vazduha i Tomos polako nestaje sa našeg tržišta.

Mini motori, pocket bike ili popularnije dečiji motorići, su počeli da se pojavljuju na našem tržištu pre nekih desetak godina. Prepoznali smo da postoji potreba i za delovima u tom segmentu tržišta. U ponudi imamo delove koji su neophodni za servisiranje i održavanje svih dečijih motorića. Naravno, uvek treba voditi računa da dete koje vozi ili upravlja motorićem, obavezno ima kacigu na glavi jer je bezbednost dece najvažnija.

Po našem mišljenju, ovo je važan segment jer je bezbednost vozača na prvom mestu. Proizvodi koje nudimo pažljivo smo birali spram pozitivnih referenci od dobavljača i ovlašćenih institucija za proveru bezbednosti i kvaliteta materijala. Najviše smo se bazirali na ponudu kaciga koje ispunjavaju stroge bezbednosne zahteve i imaju sve sertifikate, uključujući i homologacije za školjku i vizir. Svaki vozač voli da ima atraktivnu i modernu kacigu, a LS2 brend u našoj ponudi zadovoljava sve te potrebe.

Koji majstor može da radi bez kvalitetnog alata? Cilj svake radionice je da uspešno otkloni svaki kvar i zameni svaki deo. U našoj ponudi može se naći velik broj specifičnih i namenskih alata za zamenu rezervnih delova po standardima proizvodjača. Neki od namenskih alata služe za montiranje semeringa vila, varijatora, kvačila, radilice, ležajeva u motoru, razni radapcigeri za montažu i demontažu. Spomenućemo još i sredstva za čišćenje i održavanje motora, delova, plastika, kočionih sistema i tako dalje.

Svako želi da da lični pečat motoru koji vozi. Da bi naši kupci to uspeli, potrudili smo se da obezbedimo širok asortiman delova za stajling. To su delovi koji nisu standardizovani, više su prilagodjeni da doprinesu lepšem vizuelnom utisku. Šta sve možete pronaći kod nas? Kormane različitih širina, visina, dužina, retrovizore za svačiji ukus, sportske filtere vazduha, nalepnice, personalizovane ručke i razne dodatne ukrase koji mogu da ulepšaju sam izgled motora.

Tržište je već godinama upoznato sa kvalitetnom ponudom IPONE palete proizvoda. Proizvodi dolaze iz fabrike koja se bavi proizvodnjom i razvojem ulja, kozmetike, sredstava za održavanje i čišćenje isključivo za motocikle. Oni sebe smatraju motomanijacima, što znači da su pasionirani zaljubljenici u motore, a samim tim konstantno razvijaju proizvode koji zadovoljavaju sve zahtevnije potrebe tržišta. Nama je drago da su naši kupci prepoznali IPONE kao proizvod koji nema premca u održavanju njihovog ljubimca i opreme.

Usled uočenih praznina u ponudi rezervnih delova za Tomos mopede na tržištu, 1999. godine pokrenuta je proizvodnja, sa skromnim asortimanom proizvoda. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i stručnom kadru, procesi proizvodnje se konstantno unapredjuju, uz primenu novih tehnologija koje olakšavaju i ubrzavaju proizvodnju, a ujedno pružaju tačnost i preciznost u izradi samih delova. Danas, 20 godina nakon osnivanja, proizvodimo preko 300 artikala iz različitih prodajnih programa (mopedi, šuma, bašta). U ponudi iz proizvodnje nudimo najviše rezervnih delova za Tomos mopede. Zbog velike popularnosti za restaurcijom starih Tomos mopeda poslednjih godina, konstantno proširujemo našu ponudu i time pokušavamo da održimo u životu sve one modele koje smo voleli i vozili u mladosti.