• Post category:Moto Svet

MotoGP trka 09.-11.09.2016. Misano, Italija

Prethodnog vikenda, 09.-11.09.2016. je u Misanu u Italiji održana još jedna u nizu uzbudljivih MotoGP trka. Za razliku od prošlogodišnje trke koja je bila praćena kišom i mokrom stazom, vreme je ovog puta bilo sasvim na strani vozača, ali i ljubitelja i posetilaca trka kojih je bilo u velikom broju.

Sama trka je bila podeljena u tri nivoa / klase i to MotoGP, Moto2 i Moto3.

Španac Dani Pedrosa je trijumfovao u MotoGP klasi i tako postao osmi različiti pobednik MotoGP klase u osam odvoženih trka. Pedrosa je odvozao ubedljivo najbolju trku i obišao trojicu najbržih iako je imao veliki zaostatak. Za sobom je ubedljivo ostavio Rosija i Lorenza koji su u ovoj trci zauzeli drugo i treće mesto. Četvrtoplasirani je bio Markez.

Ipak, najlepši momenat na tribinama je bio onaj u kom je Rosi, vozeći drugi krug, zaobišao Lorenza i time učinio da njegovi navijači bukvalno skaču od radosti na tribinama i glasno navijaju. Ne mora se posebno naglašavati šta ime Valentino Rosi znači u Italiji, ali i u svetu.

Što se tiče Moto2 klase, u njoj je ovog puta pobedu odneo Italijan Lorenzo Baldasari, ostavivši za sobom Rinsa, Nakagamija i Zarka. Zarko je trku započeo sa prvog startnog mesta, ali nije mogao da istrpi nalete svojih rivala tako da je u cilj ušao kao četvrti. Na naše zadovoljstvo, Zarko je trenutno prvi u poretku na tabeli sa 194 boda. I ovog puta je Francuzu Zarku jedan og zvaničnih sponzora bio IPONE.

U Moto3 klasi je briljirao Binder iz Južne Afrike. Za njim su u cilj ušli Bastianini, Mir i Bulega.

Trebalo bi spomenuti i MotoGP Roockies trku koja je održana u subotu. Sama trka je bila više nego dinamična i uzbudljiva. Japanac Sasaki je trku otpočeo sa drugog startnog mesta, ali ga je na samom startu njegov rival odgurnuo pa je pao na čak 10. mesto. Svojom izuzetno veštom vožnjom je u jednom momentu stigao do treće pozicije, ali zbog konstantno agresivne vožnje drugih takmičara, u cilj je ušao kao četvrti. Samo proglašenje pobednika je donelo dodatni stres, jer se ispostavilo da su neki od vozača gazili linije, a neki su zbog agresivne vožnje kažnjeni od strane organizatora, tako da je Sasaki proglašen za pobednika, a on se nalazi i na prvom mestu u poretku na tabeli.

Naš tim je bio prisutan u oba dana trke i svojom kamerom zabeležio zanimljive i uzbudljive momente kojih je bilo na pretek.