Ipone Helmet Kit na delu

Danas vam predstavljamo Ipone Helmet Kit za održavanje kacige. Kaciga je najbitniji deo opreme za bezbednost svakog vozača, a održavanje kacige je bitno kako za bolji izgled kacige, tako i za vašu higijenu, ali i bolju vidljivost.

U tu svrhu Ipone u svojoj ponudi ima sredstva koja uveliko olakšavaju posao održavanja kacige. U današnjem tekstu moći ćete da pogledate kako da pravilno održavate svoju kacigu, kao i kakve benefite donose sredstva za održavanje kacige iz Ipone programa.

Ipone Helmet Kit sastoji se od tri sredstva za sredjivanje kacige i specijalne krpice koja je napravljena tako da ne pravi mikroskopske ogrebotine na kacigi, ali o krpici ćemo kasnije pisati malo detaljnije.

Osim krpice, u setu se nalazi Helmet’In sredstvo za čišćenje unutrašnjosti kacige. Drugo sredstvo zove se Helmet’Out i namenjeno je za čišćenje spoljašnosti kacige. Treće sredstvo zove se Visor Rainoff koje ima dvojaku funkciju i služi kako za čišćenje vizira, tako i za bolje odvodjenje kapi vode. Kompletan set dolazi u fino spakovanoj kutiji.

U narednim redovima proćićemo kroz detaljnije opisivanje ovih sredstava, kao i pravilan način na koji bi trebalo da se koriste.

Helmet'in, sredstvo za unutrašnje pranje kacige

Helmet’In služi za pranje unutrašnjosti kacige i njegovu dezinfekciju. Veoma je bitno sa vremena na vreme oprati i dezinfikovati unutrašnjost kacige. Tokom letnjih meseci unutrašnjost kacige upija znoj, što povoljno utiče na razvoj bakterija i drugih štetnih mikroorganizama. Budući da detaljno vadjenje postave i njegovo pranje zahteva odredjeno vreme, iz tog razloga Helemt’ In je odlično sredstvo koje olakšava ovaj posao.

Poželjno je izvaditi obrazine iz unutrašnjosti kacige jer je to najlakši način da se detaljno opere unutrašnjost kacige. Zatim je potrebno našpricati Helmet’In u unutrašnjost kacige i na obrazine.

Kao što vidite, unutrašnjost ove kacige prilično je zaprljana i ovo je odličan test za Helmet’In. Kada našpricate sprej na unutrašnjost, sredstvo će početi da peni. Potrebno je ostaviti sredstvo da odstoji sat vremena, a zatim uzmite krpu i nakon sat vremena prebrišite unutrašnjost.

Napominjemo da ovo sredstvo nije namenjeno da ukloni dubinsku nečistoću, ali sa obzirom na zaprljanost ove kacige, Ipone Helmet’In je odradio odličan posao.

Nakon tretmana sa Helmet’ In sredstvom, unutrašnjost kacige izgleda znatno čistije. Osim toga, unutrašnjost ima prijatan miris i uklonjen je neprijatan miris koji se do tada osećao. Ono što je takodje dobro je to što se unutrašnjost kacige osuši za svega par sati. Tako da ukoliko uveče tretirate kacigu sa ovim sredstvom, do ujutru će kaciga biti spremna za upotrebu.

Ipone Helmet'Out, sredstvo za čišćenje spoljašnjosti

Helmet’Out sredstvo služi sa čišćenje spoljašnosti kacige. Ukoliko imate nakupljene prljavštine i prašine na kacigi, ovo sredstvo je idealna stvar koja će vam pomoći da povratite sjaj kacige. Osim Helmet’In sredstva, za ovu fazu sredjivanja kacige biće vam potrebna i krpica, koju takodje dobijate u Helmet Kit setu.

Sve što je potrebno da uradite je da poprskate spoljašnost kacige i zatim je fino prebrišete sa krpicom koju dobijate u setu. Ukoliko imate više tvrdokornih nečistoća na kacigi, možete ostaviti sredstvo da odstoji par minuta, pa zatim da krpicom prebrišete kacigu. Ukoliko je prljavština baš uporna, ponovite postupak još jednom.

Nakon jednog do dva tretmana zasigurno ćete povratiti kacigi sjaj, kao kad je bila nova.

Ovde valja posebno istaći krpicu koja je izradjena od veoma kvalitetnog mikrofibera, koja omogućava da se kaciga ispolira do savršenstva. Krpica zauzima malo prostora, pa je zgodna za nošenje prilikom vožnje, te na pauzi omogućava da po potrebi brzo očistite vizir ili celokupnu spoljašnost kacige.

Ipone Helmet’Out pomaže u zaštiti kacige od nakupljanja nove prašine i pomaže da tokom vožnje nečistoće lakše skliznu sa vaše kacige, čineći tako da vaša kaciga duže ostane čista.

Ipone Visor Rain OFF

Sledeće naročito korisno sredstvo je Ipone Visor RainOff. Pored toga što služi za čišćenje vizira, sredstvo pomaže i da se kapi kiše lakše uklone sa vizira prilikom vožnje motocikla. Pošto smo testirali sredstvo na kapljice vode pre i posle tretmana utvrdili smo sledeće: kada kapi vode padnu na vizir koji nije tretiran Visor RainOff sredstvom, na viziru se formiraju krupne kapljice vode koje teže skliznu sa vizira.

Posle tretiranja vizira sa Visor RainOff–om, na viziru se formiraju manje kapljice vode, koje veoma lako skliznu sa vizira, čak i kad samo dunete u njih. Naredne dve slike možda neće dočarati na pravi način efekat ovog sredstva, ali se razlika vidi.

Pre tretmana:

Posle tretmana sa Visor Rain Off

A kada detaljno iznutra i spolja očistite vizir sa Visor RainOff sredstvom i očistite sa krpicom, efekat je stvarno odličan. Sve nečistoće sa vizira se uklone i dobijate savršenu vidljivost kroz vizir.

Iz ugla praktičnosti valja naglasiti i da je Ipone Helmet Kit izdašan, odnosno da u svim sredstvima imate dovoljno za veliki broj sredjivanja kaciga. Upotrebom ovih sredstava učinićete da vaša kaciga pre svega bude čista kako unutra, tako i spolja pri čemu ćete izbeći iritacije kože koje može da izazove prljava unutrašnjost kacige. Druga stvar je da se čistim vizirom održava preglednost uslova na putu, što je bitno kako za vašu, tako i za bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Treća i poslednja stvar je estetske prirode, učinite da vaša kaciga uvek bude čista i sjajna!

Sve ove preparate možete kupiti i zasebno, a ponudu ostalih Ipone sredstava za čišćenje moto opreme možete pogledati na našem sajtu.

Čitajte naše objave svakog petka, saznajte više i pratite najmodernije trendove, vaš MOTO-BIKE.